Sommige films wil je niet alleen zien, die wil je proeven! Dit is zo’n film. Als je de hoofdrolspelers ziet genieten van al het lekkers in de film, dan wil je meeproeven. En dat kan dus, met Cinema Culinair. De ene keer komt een gerecht redelijk kort in beeld, maar ook heel vaak zie je de bereiding, het mondmoment en de nasmaak. Dat is echt ultiem. Wij willen je deze film laten ervaren als nooit tevoren. Dus: ruiken, proeven en voelen wat je op het scherm ziet. Alsof je erbij bent, op de filmset. Intenser kan het niet.
€89,95 p.p. voor film en diner
Chefkok Anja Sluijs
Amerikaans-Italiaanse keuken (vegetarische optie mogelijk)
Big Night (Stanley Tucci & Campbell Scott, 1996) gaat over twee broers die een Italiaans restaurant openen in New Jersey maar de grootste moeite hebben om de tent draaiende te houden. De uitbater Secondo ziet nog maar één manier om klanten te werven. Hij ‘regelt’ een hoge gast om te komen dineren in The Paradise: Louis Prima, een gevierd Italiaans jazzmuzikant. De broers staan voor hun grootste uitdaging ooit: gezamenlijk een subliem maal bereiden voor hun eregast en een groot aantal klanten. Maar op de Grote Avond blijft de komst van Louis Prima uit. Ondertussen worden de klanten steeds dronkener en naderen de twee broers hun kookpunt… “In love and life, one big night can change everything.” De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.
Eten speelt een grote rol in deze film en de gerechten zijn van een Italiaans-Amerikaans klassiek karakter. Het culinaire hoogtepunt uit de film is de timpano, een gerecht dat door deze film beroemd werd. Acteur en regisseur Stanley Tucci is een fervente hobbykok, en maakte met deze film een persoonlijke film.
What you see, is what you eat. Precies op hetzelfde moment eet je wat er ook in de film wordt gegeten. Het culinaire script van Cinema Culinair is leidend voor de kok en de bediening. Good film + good food + great timing. De clou zit in het laatste. Een voorbeeld. Als in minuut 18 de kip-cacciatore wordt geserveerd, dan willen we dat onze gasten gelijktijdig kunnen proeven van dit gerecht. Een minuutje eerder of later bepaalt het verschil tussen goed en fan-tas-tisch! Uiteindelijk gaat het erom dat je die film niet alleen ziet of hoort, maar ook proeft en voelt.
1
Kom op tijd en proef alvast de sfeer. Geen bioscoop, geen restaurant, maar een urban of klassieke balzaal met hoge plafonds, filmschermen en lange tafels. Maar eerst: een flesje wijn kopen voor bij de film. Of iets anders lekkers.
2
Aan tafel krijg je te horen hoe het werkt. Zeven gerechtjes verspreid over de film, met halverwege een pauze. Film gaat van start en plots komen de gerechtjes eraan. Snel en efficiënt staan ze op tafel. Dan is het aftellen.. 5, 4, 3, 2, 1 en proeven maar. Met zijn allen tegelijk.
3
Je eet exact hetzelfde als de acteurs in de film. Op de seconde nauwkeurig. Hierdoor ervaar je de film met al je zintuigen. Intenser kan het niet. Zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Alsof je met de acteurs aan tafel zit.
Dit zijn de gerechten uit de films die je eet op de seconde nauwkeurig gelijk met de film.
De Italiaanse simpele klassieker. Met weinig ingrediënten een fantastisch gerecht maken. Italiaanser kan het bijna niet toch?
Dikke comfortfood! Een klassiek ovengerecht waarbij de smaken mooi in elkaar overvloeien omdat het in 1 schaal klaargemaakt wordt. In Big Night serveren we deze met Haricots Verts.
Vega: kip wordt vervangen door portobello (champignon).
Bordje vol met lekkers van Italiaanse komaf. Peperoni arrosti, crostini met geitenkaas, focaccia met rozemarijn en een witte bonen salade met knoflook en kruiden.
Vol op smaak gebrachte kippenbouillon met pastarolletjes.
Vega: Groentebouillon
Smeuïge risotto tricolore. Drie verschillende kleuren met schaal- en schelpdieren, groene pesto en verse kaas.
Vega: zonder schaal- en schelpdieren.
In de Timpano zitten de belangrijkste dingen ter wereld. Gekookte eieren, gehaktballetjes, ham, kaas, tomatensaus, penne pasta.
Vega: Vegetarische gehaktballetjes en vegetarische worst. Geen ham.
Biscotti di amaretti, druiven, gemengde noten en mandarijnen.
Een romige soufflé van ei met stokbrood. Eindelijk rust.
Het is niet mogelijk om rekening te houden met allergenen. Mag je iets niet hebben, sla dit gerechtje dan over. Overweeg ook het volledig vegarische menu. Er zijn twee keuzes: alle gerechten zoals in de film. Of: volledig vegetarisch. Een gerecht wisselen kan niet.
Apetrots dat we neer mogen strijken in het fantastische Keilepand in het Rotterdamse M4H havengebied. Een voormalig groente-en fruitloods is prachtig verbouwd en huisvest nu creatieve bedrijven, foodondernemers en een prachtige evenementenruimte, ideaal voor Cinema Culinair.
‘Uniek in de wereld. Hoge waardering van klanten. Forse groeipotentie. Finalist in onze innovatie top 100 van 2019.
KVK‘Lekkerste cadeau om te geven. En om te krijgen. Overtreft alle verwachtingen.’
Leukedingendoen‘Film kijken en realtime meeproeven. Intenser kan het niet worden #bucketlist’
ELLE eten‘One of the best experiences in film/food worldwide. When in Holland, go!’
American Express‘Smaak-sensatie die zorgt voor een totaalbeleving van de film. Genieten met al je zintuigen.’
Nu.nl‘Zo leuk is dit. Eten & film: dubbel genieten. Ik ben fan. Ook van hun kookboek.’
NRC - Janneke VreugdenhilNo matching category found for this voorstelling.
Film met diner
Chef is een 100% feel good film. Het biedt geweldige gerechten, een Latijnse smaak en mensen die hun baan opzeggen om hun instinct te volgen. Wie wil dat nou niet?
Voorstellingen
Locaties
Cinema Culinair
| Webdesign by WP Masters
Boek eenvoudig een bestaand Cinema Culinair event voor jouw groep, of vraag meer informatie aan over een evenement op maat via service@cinemaculinair.nl.
"*" geeft vereiste velden aan
Vul het onderstaande formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!
"*" geeft vereiste velden aan