Negroni Cocktail

Het is precies 101 jaar geleden dat de Italiaanse graaf Negroni in Florence zijn cocktail uitvond. Na een bezoek in het Amerikaanse wilde westen was hij niet meer tevreden met zijn favoriete cocktail, de Americano, en vroeg om een extra tic in de vorm van gin in plaats van water. De bartender voegde een sinaasappelschil toe en voila, de Negroni was geboren.

De film Estômago is een op en top Braziliaanse film maar Brazilië is nu eenmaal een land vol verschillende etniciteiten en onze held Nonato gaat dan ook koken in een chique Italiaans restaurant. De cocktail krijgt hij voor het eerst te drinken in een nachtclub, en hij bestelt er meteen veel teveel. In de film worden nadrukkelijk druppels toegevoegd van de kruidenbitter Angostura. Dat is niet in het originele recept van de Negroni aanwezig, maar een toevoeging die in Zuid-Amerika populair is.

Met Angostura verrijkt Nonato zelf de cocktail Maria Loco, een niet bestaande cocktail die in de film populair is in de gevangenis.

'An-go-stu-ra!'

– Nonato
  • HoeveelheidIngrediënt
  • 1 cl Gin
  • 1 cl Campari
  • 1 cl Rode Vermouth
  • 1 Sinaasappel
  • 1 deel IJsblokjes
  • enkele druppels Angostura

Negroni

  1. Met het garneermesje kun je lange dunne repen snijden van de sinaasappelschil. Bind dit om een rietje en doe dit een tweetal minuten in een bakje met ijs of even in de diepvries.
  2. Het sap van de sinaasappel pers je uit en vermeng je met de gin, Campari en rode Vermouth. Meng kort door elkaar. Doe de sinaasappelslinger in een glas, voeg de ijsblokjes toe en giet de cocktail in het glas. Voeg op het laatst de druppel angostura toe.

Boek gemakkelijk jullie Cinema Culinair ervaring

Boek eenvoudig een bestaand Cinema Culinair event voor jouw groep, of vraag meer informatie aan over een evenement op maat via service@cinemaculinair.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Wij willen onze ‘zwarte brigade’ versterken met:

Vul het onderstaande formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

"*" geeft vereiste velden aan