De film Chef speelt zich af van Los Angeles tot Miami, via New Orleans, maar Korea, nee, daar komen ze met de foodtruck echt niet langs. Dus hoe is dit recept in de film beland? Een antwoord: Roy Choi, de Koreaanse culinaire regisseur van de film.
De film Chef speelt zich af van Los Angeles tot Miami, via New Orleans, maar Korea, nee, daar komen ze met de foodtruck echt niet langs. Dus hoe is dit recept in de film beland? Een antwoord: Roy Choi, de Koreaanse culinaire regisseur van de film.
‘I would rather have you sit on my face after a brisk walk on a warm day, than suffer through that fucking lava cake again.’
– Foodcritic Ramsey Michel
Marineer de kip enkele uren in het mengsel. Bak de kip zachtjes in de olie (let op: de marinade verbrandt snel) in de koekenpan.
Smoor het uitje in de boter en voeg knoflook, gemberpoeder en korianderpoeder toe. Voeg na enkele minuten de pompoen toe. Smoor de pompoen gaar, voeg eventueel wat water toe als het teveel aanbakt. Breng op smaak met zout. Pureer alles met de staafmixer. Meng tomatenpuree en gochujang erdoor om de kleur goed rood te krijgen en de smaak pittig. Warm nog even goed door.
Blancheer de uienringen circa 2 minuten.
Kook de azijn met suiker, zout en knoflook tot de suiker is opgelost. Giet dit over de uien en laat staan tot gebruik.
Verwarm de borden goed voor.
Druppel sojasaus op het bord. Smeer daar de pompoencrème op. Leg stukjes kip op de crème.
Dresseer met ingelegde ui, jalapeñospeper, peperolie en sesamzaadjes.
Mexicaanse films en boeken Dit is gemakkelijk te herkennen: vroeg of laat verschijnt er een geest in het verhaal. De Mexicaanse culturele geschiedenis van Azteken en Maya wordt gecombineerd met de Spaanse katholieke opvattingen, dus het bovennatuurlijke is nooit erg ver weg. De Mexicaanse viering van de Dia de Muertos (de Dag van de Doden […]
Het is precies 101 jaar geleden dat de Italiaanse graaf Negroni in Florence zijn cocktail uitvond. Na een bezoek in het Amerikaanse wilde westen was hij niet meer tevreden met zijn favoriete cocktail, de Americano, en vroeg om een extra tic in de vorm van gin in plaats van water. De bartender voegde een sinaasappelschil […]
Ratatouille is een animatiefilm, maar de makers hebben er alles aan gedaan om de keuken en het eten zo echt en professioneel mogelijk te maken. Zo heeft iedereen zijn station: de saucier, de rôtisseur, de garde manger (koude keuken) de sous-chef en de chef natuurlijk. Onlangs werden de keukenscènes aan professionele chefs getoond en die […]
Voorstellingen
Locaties
Cinema Culinair
| Webdesign by WP Masters
Boek eenvoudig een bestaand Cinema Culinair event voor jouw groep, of vraag meer informatie aan over een evenement op maat via service@cinemaculinair.nl.
"*" geeft vereiste velden aan
Vul het onderstaande formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!
"*" geeft vereiste velden aan