Koreaanse Kip

De film Chef speelt zich af van Los Angeles tot Miami, via New Orleans, maar Korea, nee, daar komen ze met de foodtruck echt niet langs. Dus hoe is dit recept in de film beland? Een antwoord: Roy Choi, de Koreaanse culinaire regisseur van de film.

‘I would rather have you sit on my face after a brisk walk on a warm day, than suffer through that fucking lava cake again.’

– Foodcritic Ramsey Michel
  • HoeveelheidIngrediënt
  • 500 gram Kippendijfilet
  • 2 el Gochujang-chilipasta (bij de toko verkrijgbaar)
  • 2 el Rijstwijn
  • 1 el Donkere sojasaus
  • 3 teentjes Knoflook, fijn gesnipperd
  • 3 tl Sesamolie
  • 1/2 el Verse gember, geraspt
  • 1 tl Zwarte peper, gemalen
  • 2 el Zonnebloemolie

Recept kipmarinade

Marineer de kip enkele uren in het mengsel. Bak de kip zachtjes in de olie (let op: de marinade verbrandt snel) in de koekenpan.

  • HoeveelheidIngrediënt
  • 1 Kleine pompoen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 Kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen Knoflook, uitgeperst
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 1 el Gochujang-chilipasta (bij de toko verkrijgbaar)
  • 1 el Boter
  • Naar smaak Zout en peper

Recept Pomproencrème

Smoor het uitje in de boter en voeg knoflook, gemberpoeder en korianderpoeder toe. Voeg na enkele minuten de pompoen toe. Smoor de pompoen gaar, voeg eventueel wat water toe als het teveel aanbakt. Breng op smaak met zout. Pureer alles met de staafmixer. Meng tomatenpuree en gochujang erdoor om de kleur goed rood te krijgen en de smaak pittig. Warm nog even goed door.

  • HoeveelheidIngrediënt
  • 3 Rode uien, in ringen
  • 100 ml Appelcider azijn
  • 1 el Suiker
  • 1 tl Zout
  • 1 teen Knoflook, gesnipperd

Recept ingemaakte rode ui

Blancheer de uienringen circa 2 minuten.
Kook de azijn met suiker, zout en knoflook tot de suiker is opgelost. Giet dit over de uien en laat staan tot gebruik.

  • HoeveelheidIngrediënt
  • 1 el Jalapeñospeper (uit een potje)
  • 1 el Peperolie
  • 1 el Sesamzaadjes
  • 1 el Sojasaus

Dressering

Verwarm de borden goed voor.
Druppel sojasaus op het bord. Smeer daar de pompoencrème op. Leg stukjes kip op de crème.
Dresseer met ingelegde ui, jalapeñospeper, peperolie en sesamzaadjes.

Boek gemakkelijk jullie Cinema Culinair ervaring

Boek eenvoudig een bestaand Cinema Culinair event voor jouw groep, of vraag meer informatie aan over een evenement op maat via service@cinemaculinair.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Wij willen onze ‘zwarte brigade’ versterken met:

Vul het onderstaande formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

"*" geeft vereiste velden aan