Coquilles met kaviaar

Ratatouille is een animatiefilm, maar de makers hebben er alles aan gedaan om de keuken en het eten zo echt en professioneel mogelijk te maken. Zo heeft iedereen zijn station: de saucier, de rôtisseur, de garde manger (koude keuken) de sous-chef en de chef natuurlijk. Onlangs werden de keukenscènes aan professionele chefs getoond en die waren erg onder de indruk. Alleen de koperen bordenwagen vonden ze wat overdreven.

Ook het eten zelf is zo smakelijk en realistisch mogelijk geanimeerd. De Amerikaanse Sterrenchef Thomas Keller was de culinaire coach van de film en was onder meer verantwoordelijk voor het mooi gedresseerde torentje ratatouille in de film. De animators van Pixar stelden alles in het werk om de getekende gerechten er even heerlijk uit te laten zien.

‘I would rather have you sit on my face after a brisk walk on a warm day, than suffer through that fucking lava cake again.’

– Foodcritic Ramsey Michel
  • HoeveelheidIngrediënt
  • 8 Groene asperges
  • 4 Sjalotjes, gehalveerd
  • 8 Coquilles
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Boter
  • naar smaak Zout en peper
  • 1/2 Citroen
  • 1 el Olijf olie extra vierge
  • 1 potje Kaviaar of lompviseitjes

Coquilles met kaviaar (6 personen)

  1. Gaar de asperges kort in gezouten water.
  2. Glaceer de sjalotjes langzaam met olie in een koekenpan.
  3. Verhit een koekenpan goed, doe boter in de pan en bak de coquilles snel gaar. Het is handig om dikke coquilles doormidden te snijden. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Maak een dressing van citroen en olijfolie.
  5. Dresser de asperges en sjalotjes op de borden, doe de coquille erop, lepel er een beetje kaviaar op en sprenkel de dressing eromheen.

  • HoeveelheidIngrediënt
  • 500 gram Zalmfilet zondeval
  • handvol Blaadjes basilicum
  • 2 el Boter
  • enkele Minigroenten (worteltjes, aspergetips en kerstomaatjes

Zalmtournedos

  1. Snijd de zalm zo in dat lange plakken ontstaan van ongeveer 4 cm hoog zijn en 15 cm lang.
  2. Verdeel basilicum blaadjes op de plakken en rol deze dan op.
  3. Wikkel touw rondom de rol, laat boven en onderzijde vrij.
  4. Bak goudbruin in boter en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwijder het touw.
  6. Serveer met kort aangebakken minigroenten.

  • HoeveelheidIngrediënt
  • 1 verpakking voorgekookte bieten
  • 1 klein bakje Ricotta
  • 1 el Mierikswortel (potje)
  • 2 Eigelen
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 2 el Olie, om in te vetten
  • 1/2 Grote augurk, in plakken
  • naar smaak Peper en zout

Bietentimbaaltjes

  1. De helft van de bieten in zeer dunne plakken snijden op de mandoline.
  2. De rest zeer fijn hakselen samen met de eigelen, ricotta, uisnippers en mierikswortel.
  3. Op smaak brengen met peper en zout.
  4. Zilverfoliebakjes invetten en in cupcakevormen doen, bekleden met de dunne plakken biet.
  5. Vullen met het mengsel en afbakken in 25 minuten op 170 graden.
  6. Kieper het bakje om op het bord en dresseer met minigroenten.

Boek gemakkelijk jullie Cinema Culinair ervaring

Boek eenvoudig een bestaand Cinema Culinair event voor jouw groep, of vraag meer informatie aan over een evenement op maat via service@cinemaculinair.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Wij willen onze ‘zwarte brigade’ versterken met:

Vul het onderstaande formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

"*" geeft vereiste velden aan